Snart är det dags för vårläger!

Här finns den sista informationen inför vårlägret. Hoppas att se många av er på Hörrs Nygård vid invigningen.

 

Blanketter och information

 

KNIGHTS 2019 Utskicket

Deltagarlista Vårläger 2019

Lägerkarta

Lägerregler

Matsedel och recept

ScoutSäkert på läger

 

Tidigare information

Definitivanmälan kår till KNIGHTS 2019

 

Definitivanmälan Funktionär 2019

Lägerinfo 2

Välkomna till KNIGHTS 2019!

Idag är det 17 scoutkårer, ca 600 deltagare, som anmält sig till KNIGHTS 2019 på Hörrs Nygård, vilket vi i lägerkommittén och Hörrs Nygårds styrelse tycker är jättetrevligt. Det finns plats för ytterligare scoutkårer på Hörrs Nygård så vet ni någon kår som skulle vara intresserade så skicka bara informationen vidare eller hör av er till oss i lägerkommittén.


Lägertid! 30 maj – 2 juni 2019

Preliminär inryckning mellan kl. 09 00 -12 00 den 30 maj.
Preliminär utryckning efter kl. 14 00 den 2 juni.


Program på lägret!

Programgruppen (som är en liten arbetsgrupp) tar fram alla aktiviteter och material samt även olika förberedelseuppgifter så ni kan komma till lägret med fina flaggor, fanor, sköldar … Alla kårer kommer att bli involverade i att genomföra programmet för att ge våra barn och ungdomar ett bra och trevligt läger under Kristi Himmelsfärdshelgen. Vi fördelar programuppgifter utifrån er anmälan så att alla får rimliga uppgifter. Det handlar om att hålla i olika aktiviteter under lägerdagarna.
En lägerdag har ett programpass på fm 10-12 och ett på em. 14-16 så det finns tid för scouterna att fixa lunch. Kvällsaktiviteter startar efter 19 00 .
Smattrande fanor, frustande hästar, blixtrande sköldar, fina mantlar och skramlande rustningar är vad vi kommer att uppleva under lördagens avslutande tornerspel.
Programmet är baserat på att scouterna arbetar i patruller med 4-8 scouter i, och endast våra yngsta Bävrar och Spårare skall ha ledare med sig på aktiviteterna.
Upptäckare och äventyrare förväntas och kommer att klara sig själva på de olika aktiviteterna.


Utmanarby

Vi vill välkomna alla utmanare till Bussana Vecchia, vår alldeles egna konstnärsby. Vi bygger upp den tillsammans och målar hela helgen för att på söndagen ha vernissage för övriga deltagare på lägret.
Ta gärna med någon form av riddarmantel att använda när vi går runt på lägerområdet, denna kommer ni att ha möjlighet att göra ett schablontryck på med hjälp av airbruch. Det är även smart att ha med någon form av målarrock/ storskjorta att skydda kläderna med när ni är i vår atelje.
Vi kommer ha olja, akvarell, akrylfärg och mycket annat på plats. Så hoppas ni vi blir många som vill hänga med oss till Hörrs Nygård på detta scoutläger.

Lägeravgift!

Avgiften, för de som deltar på hela lägret är 475kr/person, om man har anmält sig senast den 14 april 2019. I avgiften ingår, mat fr.o.m lunch den 30 maj t o m lunch den 2 juni (frukost, lunch, middag, kvällsfika samt dagens frukt), programaktiviteter, och förläggning.
Om man bara är med en, två eller tre dagar så är avgiften 125 kr/dag/deltagare.
För de som anmäler sig efter den 14 april tillkommer en efteranmälningsavgift på 125 kr per deltagare.

För scoutledarbarn mellan 2-7 år, som inte deltagare i programaktiviteter är priset 240 kr/person för hela lägret och 65 kr/dag/deltagare. Barn under 2 år ingen avgift alls. För ledarbarn i scoutåldern är lägeravgiften samma som för scouterna.
Efter definitivanmälan kommer kåren att erhålla en faktura på lägeravgifter, samt transportkostnad för de som beställt detta.


Anmälan!

Sista dag för kåren att lämna sin definitivanmälan, till Hörrs Nygård är den 14 april.
Det går att göra efteranmälningar t o m den 15 maj men då tillkommer en efteranmälningsavgift på 125kr/deltagare. Efter den 15 maj går det inte att göra fler anmälningar till lägret.
Anmälningsformuläret för definitivanmälan finns HÄR.

 

Specialkost!

Det är viktigt att ni lämnar information om specialkost i samband med anmälan.
De vi kommer att kunna erbjuda specialkost till, är till dem som är intoleranta mot laktos, mjölk, gluten, samt vegetarisk kost.
Har ni frågor angående maten så kontakta: Annika Sahlin via hoodoogurugirl@hotmail.com.

 

”Lägerlapp” och affisch
Här kommer nu förslag till lägeranmälningslapp som ni kan använda när ni gör reklam för KNIHTS 2019 på Hörrs Nygård. Här kan ni fylla i de uppgifter ni vill skall vara med som information till era scouter och ledare. ”Lappen” är tänkt som en dubbelvikt A4, om ni vill kan ni lägga in er kårlogga på denna, ni byter då ut en av de två Hörrs Nygård logotyperna längst ner på fram eller baksidan.
Här finns även några förslag till affischer som ni kan sätta upp på scoutlokalen.

Lägerlapp: Framsida  Baksida
Affish 1
Affish 2
Affish 3
Affish 4
Affish 5
Affish 6
Affish 7
Affish 8 (Lägg till egen text)
Affish 9

 

Buss!

Låt er scouter få åka buss till lägret.
Vi kan hjälpa till med att ordna busstransport till och från lägret för de som önskar detta. Senast den 15 mars är sista dag för kårerna att anmäla sitt intresse för gemensam busstransport, om ni inte redan gjort detta i samband med intresseanmälan.
Denna anmälan görs till Margareta Persson: margareta.u.persson@telia.com. Kostnaden är ca 150 kr/person tur och retur. Mer information kommer efter den 15 mars.

 

Förläggning!

Kåren ta själv med sig tält, köksutrustning etc.
För att det skall fungera bra för alla behöver vi hjälp av 1-2 vuxna från varje kår några timmar på söndagen för att plocka ner och ställa i ordning området.
Vi kommer att bo i lägerbyar med ca 100 personer i varje. Om kåren har önskemål om att dela by med någon/några andra kårer eller om var på lägerområdet ni önskar förläggas så meddela det så snart som möjligt till Leif Wahlund, leif.wahlund@koeff.se.


Kiosk och ledarkafé

Det kommer att finnas en lägerkiosk och ledarkafé på lägret.

 

Förträff

Torsdagen den 9 maj kl 18 30 kommer det att vara en förträff för deltagande scoutkårer ute på Hörrs Nygård. Anmälan om deltagande görs till Bengt Granelli putte_g@hotmail.com.

 

Funktionärer

Vi efterlyser fler funktionärer till lägret, till alla funktionerna, så hör av er till Bengt Granelli så snart som möjligt, om ni vet någon som är intresserad av att hjälpa till.
Om man inte kan vara med på hela lägret så går det bra att vara med en dag eller fler.


Aktuella kontaktpersoner för olika funktioner i lägerkommittén som påbörjat arbetet är

 

Med vänliga scouthälsningar
Hörrs Nygårds lägerkommitté för KNIGHTS 2019

 

Tidigare lägerbrev