Tidsmaskin 2021

Intresseanmälan

Vi i Hörrs Nygårds styrelse/lägerkommittén är överens om att vi skall försöka genomföra Tidsmaskin 2021, ett vårläger 13–16 maj 2021. Lägret kommer kanske att skiljas sig till en del mot tidigare års, med anledning av rådande omständigheter med Corona pandemi. Förhoppningsvis är pandemi över och vi kan göra ett ”vanligt” läger.

Så här är våra tankar kring lägret just nu som till stor del då är anpassat efter pandemin och att vi kan vara omkring 50 personer i varje lägerby.

Lägertid

13 maj – 16 maj 2021

Lägeravgift

I dagsläget är lägeravgiften inte fastställd men vår förhoppning är att den ska kunna hålla sig till ca 500 kr/deltagare. I avgiften ingår, programaktiviteter, förläggning samt mat fr.o.m. lunch den 13 maj t o m lunch den 16 maj (frukost, lunch, middag, kvällsfika samt dagens frukt).

Intresseanmälningar till 2021 års läger

Just nu vill vi veta om ni kan tänka er att delta på ett anpassat ”coronaläger”. För att lägerledningen ska kunna göra en bra planering så vill vi ha in intresseanmälan senast den 31/1 2021.

Program på lägret

Programmet på Tidsmaskin 2021 kommer att anpassas för att på ett bra sätt möta samhällets gällande restriktioner och råd. Det kommer att bli annorlunda på många sätt, ett kårläger med intensivt umgänge med den egna patrullen/kåren med det stora lägret som bakgrund. Programgruppen kommer att ta fram ett program baserat på att man arbetar patrullvis med hjälp av kårens egna ledare/funktionärer såväl hemma i den egna kåren/byn som på olika stationer. Allt för att minimera kontakterna med scouter utan för den egna bubblan.

Utmanarby

Någon utmanarby kommer vi inte kunna ha under rådande omständigheter,
men det kommer att finnas anpassade programaktiviteter varje dag för utmanarna.

Förläggning

Kåren tar själv med sig tält, köksutrustning etc. In- och utryckning blir vid speciellt angivna tidpunkter för att undvika trängsel. Årets byindelning kommer att bli kårvis med max 50 scouter i samma by. Inga gemensamma programpass får ske, ej heller gemensam invigning lägerbål eller avslutning. Varje kår får tillgång till en toalett per cirka 25 personer och håller själv denna iordning. Förläggningsgruppen sköter dock tömning samt tillhandahåller rengöringsutrustning och toapapper. Vid toaletterna kommer att finnas handtvättfat lika tidigare år, pumptvål, endast kallt vatten och med fotpumpar. Förläggningsgruppen rengör och fyller på med tvål och vatten. Handsprit tar kårerna med själva. Vatten hämtas lika tidigare år vid tappkranarna resp. från tankarna. Vid köbildning måste avstånd hållas. Förläggningsgruppen finns på plats under torsdagen och kollar så att detta fungerar. Ved och slanor hämtas och lämnas tillbaka lika tidigare år. Förläggningsgruppen kommer att finnas på plats på torsdagen och söndagen. Sopor hanteras lika tidigare år.

Mat (Intendentur)

Vi kommer att anpassa utlämningen av matvaror i intendenturen till rådande Corona omständigheter. När det gäller specialkost kan vi endast erbjuda till dem som är intoleranta mot laktos, mjölk, gluten, samt vegetarisk kost, dock inte till veganer. Vi återkommer med mer information om detta i nästa lägerbrev.

PR/info om lägret

Kommer löpande att läggas ut här. Första lägerbrevet kommer att skickas ut omkring den 15 februari, och tillsammans med det kommer kårerna att få förslag till en lägerinbjudan till scouterna samt affischer som man kan sätta upp på scoutlokalen.

Funktionärer

Vi behöver bli fler funktionärer som arbetar med lägret, så att det blir ett så bra läger som möjligt för de som väljer Vårlägret på Hörrs Nygård. Tveka inte att höra av dig till oss så snart som möjligt om du eller du vet någon som vill arbeta med någon av dessa uppgifter!

• Utmanarby
  • Funktionärsmatlagning
  • Intendentur
  • Program